Stambijeenkomst dag 3

HomeFamilie weekend

Zondag, 3 oktober 2004 NC

We hebben al twee dagen feest, maar vandaag is Funny Feather jarig. Eagle Eye was al vroeg in de keuken om thee te zetten. Lief van hem. Haar kleinzoon heeft al 50 keer hoera geroepen, maar dat was te weinig! Funny was oprecht blij met alle cadeautjes. Ze kreeg haar 55e kookboek en zag nog steeds nieuwe recepten. Na het ontbijt hebben Reading Feather en Red Lake de rekening opgemaakt en heeft iedereen hun deel betaald aan het weekend. Het is elke keer weer een hele uitrekenarij, maar ook dit jaar zijn ze er weer uitgekomen. Daarna vertrok de een na de ander. Terug naar huis en haard. Het werd leger en opgeruimder in de Teepee.

De overblijvers maakten plannen en de meest sportievelingen besloten een wandeling te maken. Acht kilometer was genoeg voor vandaag. Dus niet, het werden er minimaal 17! Ze hebben nog wel een paar angstige minuten meegemaakt. Running Feather is gevallen en was zo vervelend terecht gekomen, dat ze in ademnood kwam en op de straat heeft liggen bijkomen. Ze is gelukkig weer helemaal bijgekomen. Haar mede woudlopers waren, terecht, boos. Alle automobilisten reden door, alsof er niks aan de hand was. Er lag uiteindelijk wel iemand op straat en dat doe je ook niet voor je lol. Een hele consternatie. Running Feather is uiteindelijk wel de allerbeste loopster van de stam. Ze is de enige, volgens mijn informatie, die al meerder keren de vierdaagse, in het rijk Nijmegen, heeft uitgelopen en daarna nog urenlang, al dansende, vuurwater heeft gedronken.

Zoals ik in het begin aangaf, was er ook een poel in het basement van de Teepee. Heel comfortabel, met kleedhokjes en douches. In de late namiddag doken Running Feather en Blondy Bear, Red Lake en uiteindelijk ook ik, de poel in. Gevolg door White – and Reading Feather. Heel natuurlijk, zoals hun voorouders, in hun blote niksie. Nou ja, niksie! Volgens mij verft Reading Feather graag! Het was heel ontspannend.Strong Mama zat aan de kant te kijken en je zag haar denken. “Zijn dit nou de kinderen die ik in mijn buik heb gehad en in het baby badje heb gestopt. Ongelooflijk, ze zijn, op een uitzondering na, allemaal boven de vijftig”. De tijd gaat snel. Virgin Feather was moedig en sprong ook in de poel. Decent gekleed, maar als je naam Virgin is kun je ook niet anders.

De avond verliep zoals elke laatste avond bij de stambijeenkomst. Gezellig, wat eten, Triviant spelen, vuurwater drinken en de laatste worst, kaas en nootjes opeten. De speeches aan tafel waren verrassend. Vooral de twee belangrijke zaken waren lachwekkend. Sorry, maar het ging geheel onbewust. Uit de speeches kwam de waardering voor de lopers, tevens kwartiermakers, naar voren. Nogmaals goed gedaan!

Voor de stamgenoten die al naar huis waren, nog de volgende mededeling. Op zondag 27 november wordt de verjaardag van Strong Mama bij Hitting Ball en First Born gevierd. Ook op tweede Kerstdag staat hun huis voor alle stamgenoten open.
De mannen waren ontegenzeggelijk het sterkst in het spel. Volgend jaar gaan wij vrouwen, revanche nemen. Het is misschien een idee om alle kaartjes van het Triviant spel van buiten te leren. We hebben uiteindelijk nog een jaar de tijd. Wel even de editie van het spel met elkaar afstemmen, anders kunnen we beter hertenleer gaan borduren.

Geliefde stamgenoten. De stambijeenkomst van 2004 is weer voorbij. Het was goed zo.
Laten we dit eeuwenoude gebruik in ere houden. Gegroet,
First Born